Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 23 November 2011

Watch out

I just seen a PEDOBEAR are in progress..

So, parent out there please watch out your girl properly.

Actually i can't really believe that pedobear in making was one of my friend !

How his can lost insanity in his body!

Click untuk tumbesaran yang cergas




WHY SO SERIOUS !!!

Pagi-Pagi Yang Menenangkan

Nampaknya pagi ni aku terpaksa memontengkan diri aku dari pergi kerja. Tapi bukan saja-saja aku ponteng k. Banyak lagi urusan yang aku perlu selesaikan. Kalau sesiapa yang kenal aku memang da faham dengan perangai suka bertangguh aku ni. Antara yang aku kene buat hari ni...

1) Kene pergi bayar duit installment kereta.
2) Kena pegi ambil agreement kereta.
3) Kena pergi ambil borang penilaian kat poli sebab lecturer tak datang.

Tapi, bukan tu je ade jugak tugas sampingan yang Puan Emak da bagi kat aku. First of all, kena anta adik aku pegi sekola nak spm. Pastu balik baru nak rilek-rilek kena pegi beli sarapan pulak. Aku ni memang jenis nak suruh pergi kedai memang leceh sikit. Suruh benda lain ok lagi, hatta suruh mengecat rumah pun aku lagi rela.


Puan Emak : Bang, ko pergi beli nasi lemak kat kedai depan tu.


Aku            : Ok. jom la.( aku tak kan pegi kedai sorang2 sebab biasanya aku just tunggu kt motor or kereta)


Puan Emak : Haa,tunggu jap mama siap2kn kerja kat dapur dulu.


Aku            : Alaaaa, tapi abang pakai seluar pendek je ni.


Puan Emak : Ko tukar la seluar panjang.


Aku            : Malas la nak tukar seluar panjang.


Puan Emak : Dah tu pakai je la seluar pendek tu.


Aku           : Eh, mana bole pakai seluar pendek. Aurat ni.


Puan Emak : haihhh,,Pijak ko kang.



HAHAHAHAHAHAHA.


Lastly, aku tak payah pergi kedai dan aku tetap dapat bersarapan kentang goreng berserta sosej. Thanx to Puan Emak yang SUPERB!!

#AKU MEMANG PEMALAS YANG ABADI

Tuesday, 22 November 2011

Team Malaysia Yang Power!

Jujur aku katakan yang aku start tengok team malaysia time lawan indonesia. Yang previous dua game aku terlepas dan aku tak tahu yang macam mana aku boleh terlepas. Mungkin aku terlalu sibuk menguruskan hal-hal masjid. (ok. aku benarkan korang muntah)


Dan secara keseluruhan daripada yang aku tengok, memang team Malaysia dah banyak peningkatan. Walaupun, bagi aku yang betul-betul cantik time final ni je la. Yang lagi dua game tu hampeh je. Aku kutuk bukan sebab tak sokong team Malaysia tapi aku bercakap secara jujur. Aku tak macam orang lain yang menyokong time menang je. Padahal player sorang pun dia tak kenal.

Aku pun malas nak cakap banyak sebenarnya, Team Malaysia memang power!

KECUALI...






Daripada mendesak beliau bersara awal daripada bermain bola sepak. Lebih baik FAM menjadikan beliau sebagai maskot untuk pasukan Malaysia.

Saturday, 19 November 2011

5.26 am



Aku tidak sehebat Saidina Ali yang tidak mempunyai apa-apa tapi berbekalkan pengorbanan dan keberanian berjaya mengahwini Saiditina Fatimah.


Aku tidak sehebat Shah Jahan yang membina Taj Mahal untuk isterinya Mumtaz Mahal. Memerintahkan Ustaz Ahmad untuk mengumpulkan 20 000 orang pekerja yang terdiri daripada tukang batu, tukang emas dan pengukir yang termasyur di seluruh dunia untuk menyiapkan bangunan tersebut.

Aku tidak sehebat Qais yang menjadi gila apabila ayah Laila melarang dia dari mengahwini Laila. Sehingga Laila di kahwinkan dengan Sa'd bin Munif akibat dari ketamakan ayah Laila.


Tapi aku tetap akan berusaha. Itu janji aku.



Orang kata, Kurnia hanyalah khayalan

Tapi, aku tidak akan lepaskan walau hanyalah khayalan




#Semoga engkau tabah

Monday, 14 November 2011

Scene di Pagi Hari

Seperti biasa aku bersiap-siap untuk pergi ke tempat aku menjalankan praktikal. Setelah aku siap semuanya termasuk bersarapan aku perlu memanaskan enjin motor aku sebelum memulakan perjalanan. Motor ni perlu di jaga rapi supaya jangka hayat dapat bertahan lama kerana target aku untuk menggunakan segala kudrat enjin motor ni sehingga aku habis belajar seterusnya ke alam pekerjaan.

Thursday, 10 November 2011

Wednesday, 9 November 2011

It's Tiring but gain a lots of fun

Pagi ni seperti pagi-pagi weekdays yang biasa. Manusia bangun pagi pergi bekerja serta meneruskan aktiviti-aktiviti harian mereka seperti biasa. Aku sebagai pelajar praktikal semestar 4 juga meneruskan aktiviti aku iaitu datang ke tempat kerja aku. ( Cuma lambat sikit la. iyee.Betol  tak tipu ni. Lambat sikit je ) Sampai aje dalam opis aku tengok apehal ramai pula orang ni. Ada jamuan hari raya korban ke. Oh, rupa-rupanya ada meeting. So,ramai la orang lalu-lalang menyiapkan kerja masing-masing. Keadaan ketika itu sungguh sibuk. Orang berjalan tidak menghiraukan satu sama lain. Anak kecil di biarkan menangis , tong sampah yang tidak bersalah di langgar begitu sahaja. ( Ok. Start yang dari aku cakap meeting tu aku tipu je)

Monday, 7 November 2011

Lama dah tak minum coke

OK. Kali ni aku nak cerita pasal ni pula. Sejak aku dah di kenal pasti yang mempunyai masalah gastrik, secara tidak langsung aku tidak boleh minum langsung minumaman bergas atau berkarbonat. So, apabila di rumah aku tidak di benarkan sama sekali menyentuh minuman yang mengandungi gas ( dah macam minuman alkohol plak) .

Yang buat aku lebih tension , aku ni memang Coke addict. Aku betul-betul ketagih dengan air ni. Kalau satu cawan penuh tu selamber je aku teguk dengan satu n

Thursday, 3 November 2011

. . .

I don't know what are actually happen to me. I just cant let her with some other guys. Even, I know that are not something happen with them. I know them just be a friend and I understand it. I know,I can't be with her all the time, even I had try all my best. I just want be with most of her time so no will other guys can had her time. Yup I such a greedy guy if that thing are something going with her.

True Story: Billy Sharp scores wonder goal to honor death of his two-day-old son

No.10 : Billy Sharp


Luey Jacob Sharp, anak yang berusia 2 hari kepada penyerang Doncaster Rovers iaitu Billy Sharp dan juga isterinya telah disahkan meninggal dunia. Disebabkan kejadian ini, Sharp dijangkakan akan terlepas perlawanan Npower Championship menentang Middlesbrough. Tetapi diatas insiden ini telah menaikkan semangat beliau untuk terus bermain. Sebagai pengurus Doncaster Rovers, sukar untuk Dean Saunders untuk mengenepikan Sharp dari terus bermain.