Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 24 December 2011

Malaysia...Once again


I dont want to talk much about it. Those who read that ARTICLE i want u take a sit and think over it wisely. Thats it. Thanks for your co - operation. PEACE!

MALAYSIA BOLEH

Inilah MALAYSIA

Semalam aku ada tengok rancangan MAHARAJA LAWAK. Ya, tak ada ape yang menarik untuk di bincangkan dengan rancangan tu. Yang buat aku sedikit curious tatkala aku terbaca ada tulisan pada nama AC MIZAL. I see word DATO' in front of his name. What i can said is what the hell! How come him can get that tittle so easily. What him contribute to Malaysia until get that tittle. I never heard him won any trophy for hosting for asian level instead world! So, i just google about that penganugerahan and found something about that also this picture. Sigghhhh....



Ok. Maybe some of u will said i just dengki for what him achieve. Suka hati korang la kan. But i just can't really understand what him give to our country. For what i know is, he already got many issues in him life. Dengan syarikat gelang dia yang terang-terangan menipu orang ramai. I dont know him got bentley using that money scam. If yes i just hope nothing happen to him when using that luxurious car. In addition, from what i read him also got issue dalam pemberian nafkah with him ex - wife. From what know, that case also seem like never endless. Aku sebenarnya bukan dengki ke apa. Seriously i'm not! I just hope that tittle not so easily to award it or else that word ( tittle ) are not valuable anymore. Just some opinion from ordinary person.

notakaki: Aku nak jadi datuk tungge bercucu je la nanti..


MALAYSIA BOLEH

Wednesday, 14 December 2011

Manchester oh MANCHESTER

Minggu lepas aku tengok penyokong Chelsea dengan Arsenal bukan main berjoget-joget lagi pasal MU tak layak knockout stage Champion League. Dorang punye gembira mengalahkan esok macam hari raya je. Aku sebagai penyokong setia Red Devil yang berakal n had a little bit sense of football scene telah mengambil langkah bijak untuk berdiam diri. Bagi dia orang yang suka-suka dulu sebab dua team tu tak pernah pon menang CL. Oleh itu, sebagai seorang yang minatkan bola sepak walaupun tidak berapa pandai main, meh sini aku cerita sikit.

Dengan tersingkirnya dua pasukan daripada manchester iaitu MANCHESTER UNITED dan Manchester SHITTY telah mengejutkan banyak orang. Bahkan makcik-makcik di kampung pun ternganga mulut bila dengar cerita ni. MANCHESTER UNITED yang mempunyai rekod baik dalam kejohanan ini yang dijangkakan dapat layak ke peringkat seterusnya bersama Benfica tampaknya tidak tercapai.  Manchester SHITTY yang mempunyai bekalan duit yang tidak habis-habis dari pak arab (sheikh mansour) juga tampak tidak mampu untuk layak ke pusingan seterusnya.

Well, surprise, surprise. Kedua-kedua gergasi EPL ini hanya layak untuk bermain Europa League. MANCHESTER UNITED sepatutnya layak dengan mudah terpaksa melepaskan slot tersebut kepada Basel dan Benfica. Kegagalan MANCHESTER UNITED untuk mengalahkan kedua-dua pasukan ini di Old Trafford adalah punca kepada penyingkiran mereka.

United kelihatan tidak tajam dan kreatif pada bahagian hadapan meskipun mereka bermain di Old Trafford. Ini dapat dilihat apabila MANCHESTER UNITED hanya mampu membuat hanya sekali kemenangan dengan 3 gol daripada 14 perlawanan mereka itupun ke atas Aldershot Town ( pasukan tercorot dalam League Two ).  it is not the kind of form to get you into the last 16 of the Champions League. In fact, it will not win you the Europa League either.

Roberto Macini dan juga wang berguni-guni dia mungkin sedar seperti Roman Abramovich bahawa Champions League tidak boleh di menangi dengan hanya menggunakan duit. Kalau tak power macam MU, Jangan lautan dalam hendak di duga. Meski pun MC baru je pertama kali melayakkan diri ke CL, mereka pasti layak untuk musim hadapan untuk terus mendapat pengalaman di dalam pertandingan yang lebih kompetitif ini.

Dengan tersingkir dua pasukan dari EPL ini mungkin telah membuat orang tertanya-tanya sama ada EPL masih merupakan faktor utama dalam CL. Hanya masa yang akan menentukan. Tapi walaubagaimanapun, MANCHESTER UNITED masih setanding dengan pasukan seperti Real Madrid, Barcelona, Bayern Munich, Juventus, AC Milan and, of course, we already know Manchester SHITTY are cut below Manchester United.




AWESOME & FUNNY EXAMPLES OF “CELEBRITY CARICATURE ART"


Aku memang tak dilahirkan mempunyai bakat untuk melukis. Aku menulis pun tak cantik ini kan pula nak melukis. Memang hancuss laa. hahaha So, aku amat suka tengok orang yang pandai melukis ni ( maksud aku hasil lukisan dorang). Bagi aku orang yang pandai melukis ni memang bertuah kerana tak semua orang mempunyai kebolehan tersebut. Lagi satu, melukis ni lagi menarik untuk di lihat daripada penulisan yang panjang berjela. ( korang pun mesti da bosan gak baca panjang2 ni kan. tahu da. ) So,tengok je la gambar2 ni. Walaupun dilukis tapi macam real sangat.. ENJOICE..



# Aku tak payah mention nama pun mesti korang da bole tao sape kan. I really admire with those artwork. I hope i can sketch as good as this artwork. However i'm still gratefull for who i am. Peace!







Tuesday, 13 December 2011

Perkara yang bole di cuba dalam lif.

1. Berdiri tegak di penjuru lif dan muka menghadap dinding. Jangan berganjak langsung dari posisi tersebut.

2. Menyambut setiap orang yang masuk dengan bersalam dengan mereka dan berorak-borak sekali.

3. Membuat bunyi haiwan secara berulang-ulang.

4.Merenung tajam seseorang di dalam lif dan berkata 'kau salah seorang dari mereka' kemudian berundur ke  
   belakang  secara perlahan-lahan.

5. Menjerit 'TING!' pada setiap tingkat lif tersebut berhenti.

6. Membuat bunyi letupan apabila ada orang menekan butang lif.

7. Membuat bulatan kecil pada lantai lif menggunakan kapur dan larang orang lain daripada memasuki
    bulatan tersebut. Cakap itu RUANG PRIVASI anda.

8. Apabila anda bertiga di dalam lif, sentuh bahu salah seorang dari mereka kemudian cakap 'BUKAN
   SAYA YANG USIK!'.

9. Jatuhkan sebatang pen dan tunggu hingga ada orang yang tolong ambilkan. Kemudian jerit 'ITU PEN
    SAYA!!'.

10. Buat bulatan berkumpulan dan paksa semua orang untuk menyertai aktiviti tersebut.


SELAMAT MENCUBA

# Segala risiko adalah tanggungan diri sendiri.

Saturday, 10 December 2011

#10.12.2011

Been all around the world 

I've never met a girl 
Who does the things you do 
And puts me in the mood 
To love you and treat you right 
So come here, and close your eyes 
Lie back, release your mind 
And let the world fall down 
While I'm by your side 



I'll be your man through the fire 
I'll hold your hand through the flame 
I'll be the one you desire 
Honey, cause I want you to understand 
I'll be your man 



I'll be your man 



ONE YEAR SEVEN MONTHS

Tuesday, 6 December 2011

Jenis-Jenis Car Wash

Perniagaan car wash sudah tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan. Shitt. Ape aku merepek ni. Tiba-tiba je mood nak menulis macam budak nak jawab spm ni apehal plak. OK. Sebenarnya aku nak cerita pasal car wash . Alaaa,tempat nak cuci kereta tu. Padahal, nama je 'car wash' tapi ade je lori,motor basuh kt situ. Macam tak kena je letak nama car wash.

Ahh, lantak la dengan nama tu. Peduli apa aku. Janji setiap kali aku hantar bersih. Sepanjang aku menggunakan perkhidmatan dorang ni da banyak jenis servis yang aku terima. Aku sebagai makhluk yang agak pemalas untuk basuh sebdiri terpaksa terima dengan redha dan rela hati.

Aku juga perlu memberi sokongan kepada golongan marhaen ini demi untuk mencari sesuap nasi untuk meneruskan kehidupan yang semakin tinggi cabaran survivalnya. Dalam banyak-banyak tempat car wash ni ada beberapa jenis servis yang dapat aku perhatikan...




1. Siap Cepat tapi Tak Bersih

Ada satu tempat ni aku pergi time tu dah nak dekat raya puasa da. So,bnyak tempat lain da tutup aku pun try la tempat ni basuh kereta. Sampai-sampai je tengok da bersusun kereta lain nak basuh jugak. Aku pun tunggu je la sebab tempat lain mesti da tak buka da. Tak sampai beberapa minit turn aku pulak. Lepas aku parking, aku duduk la dekat tempat yang disediakan.

Dari apa yang aku perhatikan, cara kerja dorang memang efisien. Ada yang tugas dia basuh je. Ada lagi sorang vacuum. Ada lagi sorang lap lepas da basuh tu. So, memang cepat la cara dorang buat kerja. Aku pun rasa puas hati dan nak datang situ lagi la lepas ni. Tapi bila da sampai rumah air semua da kering aku tengok ada lagi kotor-kotar yang tak dicuci lagi. Memang hampeh betul.

#Sampai sekarang aku tak datang situ lagi


2. Siap Lambat dan Tak Bersih

Ini yang aku paling bengang. Da la aku pagi-pagi buta datang dengan ngantok time tu sampai nak basuh muka pun tak sempat. ( padahal da 11 lebih da time tu.) Ingatkan kejap je siap sebab aku tengat tempat ni tak de la ramai sangat orang lain time tu. Cuma ada akak sorang tu je. Kejap lagi lambat sangat dorang buat kerja.

Dari apa yang aku tengok pun orang yang kerja situ pun macam budak-budak sekolah tak abis UPSR je lagi. Yang aku suspect de sorang mamat ni cam tua sikit leader dorang la kot. Sumpah lambat sangat dorang wat keja sampai ada akak tu cakap kat aku macam tu. Aku rasa kalo tak panas time tu memang aku tetido da kat situ. Seperti kategori di atas, aku kecewa apabila masih terdapat kekotoran di beberapa tempat.

#Hampir pasti aku tidak akan datang lagi



3. Siap Cepat dan Bersih

Haaa,ni yang paling aku sangat. Aku sampai je terus da ada orang approach aku. Tanya la apa-apa yang patut. Aku tengok dorang wat keja pun pantas je. Macam yang kategori 1 tu, masing-masing da ada tugas yang nk kena wat apa. Aku pun tak de lama sangat kene tunggu time tu. Tengok dorang basuh pun bersih dan teliti je. Tak de kerja sambil lewa.

Aku pun takde la tension sangat nk keluar duit nak bayar dorang punye servis tu. Rasa  ringan je tangan tu nak hulur duit. Tempat ni la paling tiptop sekali kalo nak cuci kereta.

Tapi aku musykil satu benda je lepas blah dari kedai ni. Kenapa lepas aku keluar dari kedai ni aku tengok jumlah syiling semakin susut. Kebnyakkan yang 50 sen pulak tu. Hampeh betul! Buat penat puji je.

#Aku akan datang lagi kedai ni tapi aku akan pastikan hanya syiling 10 sen je yang tinggal.

Wednesday, 23 November 2011

Watch out

I just seen a PEDOBEAR are in progress..

So, parent out there please watch out your girl properly.

Actually i can't really believe that pedobear in making was one of my friend !

How his can lost insanity in his body!

Click untuk tumbesaran yang cergas




WHY SO SERIOUS !!!

Pagi-Pagi Yang Menenangkan

Nampaknya pagi ni aku terpaksa memontengkan diri aku dari pergi kerja. Tapi bukan saja-saja aku ponteng k. Banyak lagi urusan yang aku perlu selesaikan. Kalau sesiapa yang kenal aku memang da faham dengan perangai suka bertangguh aku ni. Antara yang aku kene buat hari ni...

1) Kene pergi bayar duit installment kereta.
2) Kena pegi ambil agreement kereta.
3) Kena pergi ambil borang penilaian kat poli sebab lecturer tak datang.

Tapi, bukan tu je ade jugak tugas sampingan yang Puan Emak da bagi kat aku. First of all, kena anta adik aku pegi sekola nak spm. Pastu balik baru nak rilek-rilek kena pegi beli sarapan pulak. Aku ni memang jenis nak suruh pergi kedai memang leceh sikit. Suruh benda lain ok lagi, hatta suruh mengecat rumah pun aku lagi rela.


Puan Emak : Bang, ko pergi beli nasi lemak kat kedai depan tu.


Aku            : Ok. jom la.( aku tak kan pegi kedai sorang2 sebab biasanya aku just tunggu kt motor or kereta)


Puan Emak : Haa,tunggu jap mama siap2kn kerja kat dapur dulu.


Aku            : Alaaaa, tapi abang pakai seluar pendek je ni.


Puan Emak : Ko tukar la seluar panjang.


Aku            : Malas la nak tukar seluar panjang.


Puan Emak : Dah tu pakai je la seluar pendek tu.


Aku           : Eh, mana bole pakai seluar pendek. Aurat ni.


Puan Emak : haihhh,,Pijak ko kang.



HAHAHAHAHAHAHA.


Lastly, aku tak payah pergi kedai dan aku tetap dapat bersarapan kentang goreng berserta sosej. Thanx to Puan Emak yang SUPERB!!

#AKU MEMANG PEMALAS YANG ABADI

Tuesday, 22 November 2011

Team Malaysia Yang Power!

Jujur aku katakan yang aku start tengok team malaysia time lawan indonesia. Yang previous dua game aku terlepas dan aku tak tahu yang macam mana aku boleh terlepas. Mungkin aku terlalu sibuk menguruskan hal-hal masjid. (ok. aku benarkan korang muntah)


Dan secara keseluruhan daripada yang aku tengok, memang team Malaysia dah banyak peningkatan. Walaupun, bagi aku yang betul-betul cantik time final ni je la. Yang lagi dua game tu hampeh je. Aku kutuk bukan sebab tak sokong team Malaysia tapi aku bercakap secara jujur. Aku tak macam orang lain yang menyokong time menang je. Padahal player sorang pun dia tak kenal.

Aku pun malas nak cakap banyak sebenarnya, Team Malaysia memang power!

KECUALI...






Daripada mendesak beliau bersara awal daripada bermain bola sepak. Lebih baik FAM menjadikan beliau sebagai maskot untuk pasukan Malaysia.

Saturday, 19 November 2011

5.26 am



Aku tidak sehebat Saidina Ali yang tidak mempunyai apa-apa tapi berbekalkan pengorbanan dan keberanian berjaya mengahwini Saiditina Fatimah.


Aku tidak sehebat Shah Jahan yang membina Taj Mahal untuk isterinya Mumtaz Mahal. Memerintahkan Ustaz Ahmad untuk mengumpulkan 20 000 orang pekerja yang terdiri daripada tukang batu, tukang emas dan pengukir yang termasyur di seluruh dunia untuk menyiapkan bangunan tersebut.

Aku tidak sehebat Qais yang menjadi gila apabila ayah Laila melarang dia dari mengahwini Laila. Sehingga Laila di kahwinkan dengan Sa'd bin Munif akibat dari ketamakan ayah Laila.


Tapi aku tetap akan berusaha. Itu janji aku.



Orang kata, Kurnia hanyalah khayalan

Tapi, aku tidak akan lepaskan walau hanyalah khayalan




#Semoga engkau tabah

Monday, 14 November 2011

Scene di Pagi Hari

Seperti biasa aku bersiap-siap untuk pergi ke tempat aku menjalankan praktikal. Setelah aku siap semuanya termasuk bersarapan aku perlu memanaskan enjin motor aku sebelum memulakan perjalanan. Motor ni perlu di jaga rapi supaya jangka hayat dapat bertahan lama kerana target aku untuk menggunakan segala kudrat enjin motor ni sehingga aku habis belajar seterusnya ke alam pekerjaan.

Thursday, 10 November 2011

Wednesday, 9 November 2011

It's Tiring but gain a lots of fun

Pagi ni seperti pagi-pagi weekdays yang biasa. Manusia bangun pagi pergi bekerja serta meneruskan aktiviti-aktiviti harian mereka seperti biasa. Aku sebagai pelajar praktikal semestar 4 juga meneruskan aktiviti aku iaitu datang ke tempat kerja aku. ( Cuma lambat sikit la. iyee.Betol  tak tipu ni. Lambat sikit je ) Sampai aje dalam opis aku tengok apehal ramai pula orang ni. Ada jamuan hari raya korban ke. Oh, rupa-rupanya ada meeting. So,ramai la orang lalu-lalang menyiapkan kerja masing-masing. Keadaan ketika itu sungguh sibuk. Orang berjalan tidak menghiraukan satu sama lain. Anak kecil di biarkan menangis , tong sampah yang tidak bersalah di langgar begitu sahaja. ( Ok. Start yang dari aku cakap meeting tu aku tipu je)

Monday, 7 November 2011

Lama dah tak minum coke

OK. Kali ni aku nak cerita pasal ni pula. Sejak aku dah di kenal pasti yang mempunyai masalah gastrik, secara tidak langsung aku tidak boleh minum langsung minumaman bergas atau berkarbonat. So, apabila di rumah aku tidak di benarkan sama sekali menyentuh minuman yang mengandungi gas ( dah macam minuman alkohol plak) .

Yang buat aku lebih tension , aku ni memang Coke addict. Aku betul-betul ketagih dengan air ni. Kalau satu cawan penuh tu selamber je aku teguk dengan satu n

Thursday, 3 November 2011

. . .

I don't know what are actually happen to me. I just cant let her with some other guys. Even, I know that are not something happen with them. I know them just be a friend and I understand it. I know,I can't be with her all the time, even I had try all my best. I just want be with most of her time so no will other guys can had her time. Yup I such a greedy guy if that thing are something going with her.

True Story: Billy Sharp scores wonder goal to honor death of his two-day-old son

No.10 : Billy Sharp


Luey Jacob Sharp, anak yang berusia 2 hari kepada penyerang Doncaster Rovers iaitu Billy Sharp dan juga isterinya telah disahkan meninggal dunia. Disebabkan kejadian ini, Sharp dijangkakan akan terlepas perlawanan Npower Championship menentang Middlesbrough. Tetapi diatas insiden ini telah menaikkan semangat beliau untuk terus bermain. Sebagai pengurus Doncaster Rovers, sukar untuk Dean Saunders untuk mengenepikan Sharp dari terus bermain.

Saturday, 29 October 2011

Everton VS Manchester United

Tengah syok2 melayan internet ni baca2 tentang masalah dunia (poyo gila) tiba2 tertengok jam kat laptop dah pukul 7.20 macam tu. Shit!! I late for the game. Aku pun keluar bilik nak buka channel 813 tapi famili aku tengah layan cerita ape entah. Aku sebagai anak sulung yang paling berdedikas dan berwawasan perlu handle perkara ini dengan cermat supaya tittle aku sebgai Anak Sulung Mithali 2011 tidak tercalar. Aku pun mencapai remote astro dengan wajah yang serius dan bongkak terus menukar kepada game MU. Aku yang memang mengamalkan kuasa pemerintahan yang kejam tidak mengabaikan suara2 tidak puas hati yang dilontarkan terhadap aku (gila kejam aku ni.hahaha)


Friday, 28 October 2011

#27/10 Apabila dengan Cik Mira

Aduhhh. Lamanya tak cerita pasal bola. Aku ni da takde nafsu pasal bola ke. Abestu tak kan minat aku cebderung pada bahan-bahan menghias wajah. seprti gincu , eyeliner, lagi ape entah aku xtao. Ni cik mira la ajar aku ni. haihhh. memang nak kena ni. Patot laa sehari dua ni cara jalan aku da semakin perlahan. Aku pun kadang2 time gelak tiba2 je ttup mulut dgn tangan. What The Fish!


Tuesday, 25 October 2011

Kehidupan aku.

Fuhh..gile lame aku x dtg bnde alah ni.. hampir dua bulan. Dalam 2 bulan tu juga la aku hampir2 yg aku de bnde alah ni.Tbe2 mlam ni tringat so aku nk la post something yg sbenarnye x brape penting pon. Dlam 2 bulan ni jgak la bnyak bnde yg buat aku hampir2 xde msa nk wt post pdahal bnyak bnde yg aku nk sharekan sbenarnye.

Wednesday, 17 August 2011

Akan terdapat rakyat malaysia dlam MANCHESTER UNITED..

Haa,,korang x pcaye?btol la.srious ni. Bkan tipu2..IYE! Aku tao la cter aku sblom2 ni bnyak mnipu je kan. Kali ni btol la. Ape? Korang tgk paper xd pon cter psal tu? Memang la. korang g baca METRO tu wtpe. Banyak cter psal seks je. Asal nk lakukn paper je ade la cter2 lucah ltak kt FRONTPAGE cm PONDAN DIROGOL NYAMUK, LELAKI DIGODA SEMUT YG TELAH LAME DITINGGALKAN SUAMI. Xabes2 cter mcm tu je, Aku pon da nek bosan. Berita ni aku bce kt website Mat Salleh bese la kte kene mantapkan englis education. HAHAHHAA..


Monday, 15 August 2011

Sebab mata ARSHAVIN lebam...For ARSENAL fan..

Skrang ni musim bola da start. Aku pon asik nk cter sal bola je. Yela nk cter laen aku xd idea. Bola je la aku nk cter. Aritu aku sempat tgk game liverpool-sunderland,Chelsea-Stoke ngan Manu-West Brom. Aku x sempat tgk game arsenal. Aku pon xtao apsal aku  xtgk. Tp,aku tao psal yg gado tu. Joey Barton ngan Gervinho tu kan. bagi aku dlam situasi aku spatotnye dua2 r kene kad kan. Tp, Gervinho je dpt. maybe,refree bengang tgk rambut die kot. hahahaha

Sunday, 14 August 2011

Arsene Wenger mengamuk...

Asslammualaikum...

Skrg ni musim BPL (Barclays Premier League) da start. smlam aku sempat tgk liverpool pnye game. Aku ngat bole mnang la liverpool tu. Last2 seri gak. Bg aku, aku x pham apesal si King Kenny tu letak henderson tu kt attacking winger. Bkan die cntre midfield ke. Pastu,ptotnye awal2 lucas tu da bole kene tukar. swap dgn henderson.pstu tkar lucas msukkn kuyt tu. Bru la attack effective sket. Ape la. Kan da seri. BTW,malam ni game man utd. Harap2 la mnang.

Pastu skrg heboh Barca nk beli fabregas. Aku de dgr mmbe aku ckp die da officially da msuk barca. Then, skrg ni pasal nasri aku xtao g msuk mane. Aku nk sgt die msuk man utd. Tp,arsene wenger xnak  jual kt man utd. dengki pnye org tua. kuang ajar. Kat bawah ni de cter psal arsene wenger balasah dak dua ekor ni pasal xnak stay arsenal. padan muke dorang.hahaha

-THANKS FOR READING-



Cara untuk kejut orang dari tido...


Assalammualaikum..

Aduhh,lame tol x cter pape kt korang.. Yela. Semenjak dua menjak ni bizi sket la. Yela da nk raya ni kan. Banyak btol event kt masjid aku kene pg skrg ni. Ajar budak2 mngaji lagi,kelas taranum lagi.Macam2 lagi la kirenye.(sila la pecaya kalo korang nak.hahaha)

OK2. aku nk cerita psal pose ni. Kejap je da dua mggu kan. Da nak raya da. Tapi,aku rase msti ramai lagi yg de masalah nk bgun sahur kan. Cam aku gak, aku mmg bermasalah kalo nk bgun awal ni. Amat susah tahap ape ntah aku pon xtao kan. Lpastu kalo org kejut mmg x bgun la. Silap2 kene sound ngan aku blik sbb kaco aku tido. Cume mak aku je yg ade kuasa veto bole kejut aku bgun tido. Kalo sound blik mmg kene ketuk ngan senduk la. hahahaha

So,kt bawah ni aku de bg tips2 yg efisien kalo korang nk kejut mmbe2 bgun sahur. Tp,kalo de kesan sampingan aku x bertanggung jawab k. Semua atas tanggung jawab diri sndiri. Lagi satu,tahap keberkesanan tu bergantung pada terma dan syarat.(aik,da mcam join peraduan kt tv plak.hahahaha)

-THANKS FOR READING-




Thursday, 11 August 2011

Rusuhan di LONDON..

Assalammualaikum.

2,3 hari lepas ak de dgar pasal de rusuhan kt london. Aku bru plan nk g mkan aiskrim pop 20sen kt sne. Nseb bek enjin jet aku masuk angin.(cme khayalan di pagi hari) OK. SIYES PLAK. ye la. btol la. De rusuhan kn kt sne? Smpai international frenly England vs Belanda pon smpai cncel ha. Pastu aku de bce gak pasal rakyat Malaysia kt sne kene pkul pastu kene rompak. Haihh. Macam2 la skrg ni. Mintak2 la malaysia ni tros aman dan damai je . Amin..

Kat bawah ni aku de letak gmbar psal rusuhan kt sne. Kepada yg de migrain, jenis cepat mengantuk mase memandu tu dinasihatkan jgn tgk la ye?? Aku bkan ape. xnak korang membahayakn kesihatan anak jiran korang kt kmpung. (haa?xd kene mngena?ok fine..) Pape pon korang layan je la yg kt bawah ni.

-THANKS FOR READING-


Tuesday, 9 August 2011

Aku TAK Tahan... (Hanya yg hebat je bole bace smpai habis)

Fakta cerita
Cerita ni berlaku time aku sem 1. Kejadian dilaporkan berlaku di asrama Politeknik Shah Alam atau kalao bdak2 poli shah alam Pggil KAMSIS. Blok SENTOSA aras 2 nombor bilik ak da xingat..

Setiap bilik duk 3 org je.tp,ntah cane bole bertambah jd 4 org. Yg asal blik ni ak,man ngan acik je. Tp ade sesat plak sorang ni amy nme die.. padahal bilik die dpan bilik aku je. Ntah cane melekat bilik aku. Xnak blik plak tu walaupon mcm2 taktik dilancarkan.Wat semak je. Da la xd function. Tido katil aku plak tu. .tensen2.( Sori amy.gurau2 di bulan ramadhan..hahaha)

Ktorang stiap mmgu kalo xd papehal berkaitan dgn asrama atao pape je ktorang mmg akan blik umah msing2.tp kalo de aktiviti yg kene join mmg xblik r lagi2 kalo ak dgr PUSAT ISLAM  ade wt pape ujung mggu mmg la aku berusaha utk turut tidak menghadirkan diri. Itu la komitmen ak terhadap PUSAT ISLAM POLITEKNIK SHAH ALAM. (ni kalo de mkcik2 bce ni msti dorang mnx no fon utk anak dara dorang.hahaha)


Sunday, 7 August 2011

Perempuan dan MAKE-UP...

Assalammualaikum...

Entries kali ni di atas permintaan Noor Rafidah.. Sebenarnye xtao nk wtpe. Nak tulis ape pon xd idea. Ok,dsebabkan die ni pon perempuan.(Tapi perangai xd r cm prempuan sgt pon.ahahahahha) Ak pon wt la pasal ni. MAKE-UP. Ak rase sume prempuan mmg xdpat nk dipisahkan dgn bnde2 alah ni. Tapi bg aku,prempuan ni xpyah r nk make-up2 sgt. Man more prefer with Neutral Beauty. Yela,kalo ko da kawin xkan setiap mase,stiap saat ko nk tempek make up kt muka ko kan. Papehal layan je r bnde bwah ni..

-THANKS FOR READING-




Interesting Thing when PUASA...

Asslammualaikum...

Mule2 ak ngat malas nk wt cter pape wt mase trdekat ni. Sbab malas nk taip. Penat doo.. Lagipun bkan ade org nk bce pon. Wat penat je ckap2 sorang. Ah,xkire r sbb de mmbe ak pon slalu ckp ak ni mmg suke ckap sorang2. kan JOE?? Siot r k do. Tapi satu ak nk ckp ngan ko.. KO NI KOMFOM2 JE.hahahaha

Tapi smlam ak g lepak futsal g tgt mmbe ak men. Ak x men da. Lame da xmen sbb xd org nk ajak da skrg. Xpe la ak xkesah sbb ak tao dorng x bole cari makan kalo ak men nnti. Lagipon asik harap ak je nk score agak2 la kan Aku ni manusia biasa je,jgn la harap ak sorng je. Korang kene blaja brdiri atas kaki sndiri. (OK.ni semua ak tipu.Kalo mngaku x dosa kan?hahahahhahaha)

Pastu balik ktorang lepak kedai makan. Banyak bnde ktorang borak2. Bese la ktorang kalo lepak msti bnyak cter pnye cm masalah dunia ade,masalah akhirat pon ktorang x tggl tao.(Pd mkcik2 yg nk crik calon menantu bole contact ak k.no hal pnye.)Tgah sembang2 tu,de mmbe ak ckp die de bace blog aku.Ak diam je.bese r,ak ni kn sntiase cool je.(Erm,nk bgge kejap bole?ha,xbole?hurmm).Lepastu die ckp 'wei fiq,ko hensem do.Buat r cter puasa.skrg kn bulan pose.Lagi satu,ko ni mmg bek hati.(Perbualan telah diedit utk mnambah kesedapan plot cerita.hahahaha).Ok la,kawan2 pnye pasal ak wt r jgk.jgan lpe blanje makan k.


1.Akan ade org menjadi PEMURAH pd bulan ni.

-Korang msti ckp bgus r pemurah time2 blan pose ni kan.pahala pn dpt bnyak. Tapi masalahnye die pemurah nk b lanje org ponteng puasa. Kalo time xpose tu xd plak. Die r pling kedekut di anatara org2 yg kedekut. Sanggup keluar duit blanje kawan2 semata nk ajak jd geng x pose.ckp je nk mkan ape.No hal pnye la. ckap je ngan die.

2. Yang MALAS akan jd RAJIN.

-Yang ni plak lebih kurang sme je cm yg kat atas. Tapi atas faktor ekonomi die hanya mmapu mnyumbang tenaga je. Sbbnye,kalo de sorang tu kuar duit nk payung mmbe2 makan. Xkan die plak nk g beli,da r kene kuar duit kene g beli plak. Rugi oooo.. So,org jenis ini akan bertindak cemerlang menyelamat keadaan yg tgh di saat genting tu. Dia akan menawarkan diri utk pg beli wlaupun kalo time bulan xpose die r yg pling malas skali. Kene suruh tlong skit pon pg mampos die nk tolong. Berpewatakan seprti raja di rimba. Dok tggu je org wt sume utk die.

3. Akan ade RUMAH jd tumpuan ramai.

-Selalunye rumah die ni xprnah pon pkir nk lepak ke ape. Tapi atas faktor ke line clearan rumah die,mmbe2 akan berpusu2 ke rumah die ni seawal yg mungkin. Pdhal kalo blan xpose tu,bkan men lagi ckp rumah die jauh la,rumah die xbest r,rumah die nk roboh la,nk meletop la.ade je alasan. Besenye org yg sponsor venue ni paling untung. Sbb die hanya tggu dan lihat je. Maksud ak,die xpayah wt pape. Makan dan minum sume org laen sttleken.

4. Menjadi PELAKON yg sgt HEBAT.

-Pada bulan pose ni akan ramai lahirnye pelakon2 unggul yg akan mewarnai bulan ramadhan. Ini sbb dorang pas2 makan tu xkan nk kuar cm org lepas sahur. Diorang pn pndai gak,msti wt2 penat pnye. Muke pon monyok je. Cakap suara lemah cm da berbulan2 xmakan. Jalan plak da mcm zombie kt game LEFT FOR DEAD. Kadang2 nk angkat pen sebatang pon xlarat. Pnye r hebat lakonan dorang ni,xpayah nk g kelas lakonan mne2 pon. Yang pling xtahan,time buke tu dorang pnye melantak mngalahkan org yg berpuasa. 

5.BAZAR mnjadi lokasi setiap PETANG.

-Padahal bukan puasa pon. Tapi persiapan nk berbuka tu mmg first class. Kadang2 smpai xckup tgn nk pgang plastik. Yang lagi xtahan,smpai xckup duit nk beli.hahahaha. Bagi yg mcm mat rempit ,dgn berbekalkan cermin mata itam besar dan rambut trojan gel sebuku serta sdikit keperangan ala2 korea. Inilah mase yg sesuai utk crik bakal2 menantu utk mak dorang. Padahal bkan nk beli pape pon. Usha awek je. Abis satu bazar tu die  pusing. Siap da bole hafal da kedai murtabak kt ujung situ,jual popia ujung sini,jual roti john sedap kedai payung wrne hijau.hahahaha


Haaa,sbnarnye de bnyak agy bole ak list.tapi ckup r 5 tu kot.(padahal da xd idea da.hhahaha). Aku tulis bende ni xd tujuan nk attack sape2 k. Kalo yg terasa tu,mksudnye da bole ubah perangai da. Korang pn ak rase da besa da. Da bole beze mne baik mne buruk kan. Bukan lame pon pose,sebulan je pon kan.(ckp org je lebih,padahal lebih kurang same je.hahaha)

Ok r.ak pon da xd mende nk merepek da. Mata pon da ngantok da ni. Kepada korang SELAMAT BERPUASA. T raya jgn lupe bg duit raya k. Kesian ak da xdpat duit raya da.hahahaha.  CHIAO ^_^


-THANKS FOR READING-











Saturday, 6 August 2011

Berita Baik Untuk PEROKOK...

 Sementara tggu sahur ni..meh aku bg satu ceriter sket kt korang.. Ak rase msti bnyak perokok2 luar sane da bnyak rsau tahap kenormalan jantung dorang. Xpe2 rokok ni x merbahaya. Tapi,haaa..de tapi die..BACE JE R NI K..

-THANKS FOR READING-


Banyak orang khuatir bahaya rokok dan menakutinya, tapi setelah diselidiki
oleh beberapa pakar dalam bidangnya ternyata rokok itu sama sekali tidak
berbahaya. Kemudian para pakar sepakat untuk membuktikannya dengan
mengambil dari beberapa hikayat pada zaman dahulu kala di mana kala itu
nenek moyang kitapun telah membuktikannya melalui beberapa percubaan.
Buktinya seperti cerita di bawah ini, dia tetap sihat walafiat.

Pada zaman dahulu kala, ada tiga orang doktor. Mereka selalu bersama kemana
saja mereka pergi. Tapi ketiga-tiganya memiliki kegemaran berlainan.
A. dr Jon Sumawan (suka main perempuan)
B. dr Jon Walker (suka minum minuman keras)
C. dr Jon Kretek (suka segala jenis rokok) ..

Suatu hari ketiga sahabat ini berjalan jalan tanpa tujuan. Tiba-tiba
ketiganya bertemu dengan sebuah ketel/kendi (seperti cerita Aladin). Lalu
salah seorang mengambilnya lalu menggosok2kan ketel tersebut. Sejurus
kemudian asap keluar dari corong ketel tersebut dan secara perlahan berganti
menjadi satu makhluk yang menyeramkan yakni sesosok jin yang ganas.

Lalu jin tersebut tertawa: 'Ha ha ha...' dan berkata 'Akulah Jin Ifrit!
Kerana kamu telah membebaskan aku dari ketel itu maka aku akan tunaikan apa
saja permintaan kamu sekalian. Ketiga sahabat yang pada mulanya panik dan
takut menjadi gembira lalu termenung dan berpikir tentang peluang dan
kemahuan masing-masing yang mungkin hanya sekali mereka jumpai dalam hidup
mereka. Lalu mereka memilih kemahuan mengikuti kegemaran masing-masing.

Berkatalah si A,'Aku mau perempuan-perempuan muda dari berbagai bangsa di
seluruh dunia dan letakkan dalam sebuah gua tertutup dan jangan ganggu aku
selama 10 tahun.
Pufff ........!! dengan sekejap mata jin menyempurnakan permintaan si A.

Berkata si B, 'Aku mau semua jenis arak dari seluruh dunia untuk bekal
selama sepuluh tahun dan letakkan dalam sebuah gua tertutup dan jangan
ganggu aku selama 10 tahun.'
Pufff .......... !! dalam sekejap mata jin menyempurnakan permintaan si B.

Berkata pula si C,'Aku mau semua jenis rokok dari seluruh dunia untuk bekal
selama sepuluh tahun dan letakkan dalam sebuah gua tertutup dan jangan
ganggu aku selama 10 tahun.'
Pufff ........... !! dengan sekejap mata jin itu menyempurnakan permintaan
si C.

Setelah genap 10 tahun, maka jin tersebut muncul kembali untuk membuka pintu
gua masing-masing sebagaimana yang dijanjikan.

Maka jin tersebut pergi membuka pintu gua si A, ketika dibuka maka keluarlah
si A dengan keadaan kurus kering, berdiri pun tidak boleh kerana tidak
sanggup untuk menggerakkan lutut sebab hari-hari hanya memuaskan nafsu
dengan perempuan.
Tiba-tiba si A pun jatuh ke tanah lalu mati!!

Setelah itu jin tersebut pergi ke gua si B, ketika pintu dibuka maka
keluarlah si B dengan perut yang sangat buncit kerana hari-hari
mabuk-mabuk. Jalan pun terhuyung-huyung.
Tiba-tiba si B pun jatuh ke tanah lalu mati !!

Setelah itu jin pergi ke gua si C dan membuka pintu gua. Tiba2 si C keluar
dalam keadaan sehat walafiat dan terus MENAMPAR si jin sambil memaki si jin.
Dia berkata: JIN BOODOH!! ...!!!! MANCISNYA MANA ...???!!!
MORAL : 'Rokok Tidak akan berbahaya, sepanjang tidak ada MANCIS/LIGHTERNYA'






Friday, 5 August 2011

First time menang teka-teki kt FB...

Assalammualaikum...

First of all,ak nk ckp yg lantak r korang nk ckp ak batak ke ape ke. Nak ckp aku ni ntah pape pon ak xheran. Tapi ak xsngke plak kan,first time ni siott. Ak td sje je tgk2 fb ni smentara tggu waktu berbuka.ntah cmne de satu page ni wt teka-teki.bole tahan ssah gak la. Die pnye juadah berbuka ke ape ntah td.ak pon da lupe. Pastu die bg satu huruf je. Alaaaa,mcam cter roda impian tu la. Cume yg ni korang kene straight teka je. Aku pon mule2 xdpt gak nk teka tp ntah cane otak ak yg berkapasiti rendah ni bole teka plak..

Secara spontan ak taip je MURTABAK DAGING..ak xharap pon jwapan ak btol sbb sblom ni ak join teka-teki sume salah. Kalo btol pon msti da de org len yg jawab dlu. Aku sumpah bengang kalo cmtu. Penat tu fkir tgk2 org len da jawab dlu.hahahaha

Mesti de korang2 yg ckp, 'Ekeleh mamat ni.ngat die ckp air liur mnyembur ak nak percaya.Bagi bukti dlu r bru ak percaya...' Ni haa bukti korang tgk kt bawah ni....



BANGGA SIOT.KAH..KAH..KAH..




  
Kalo korang nak tao page ni elok kalo korang bace time2 bosan ke,time korang sdih putus cinta ke bole r krangkan stress tu sket. Pastu amalkan bce 2,3 kali sehari insyaAllah awet muda.hahaha. Pastu,kalo korang ade lawak2 yg bole wt org len gelak (kalo stakat nk wt kucing dgn unggas je gelak bek xpayah) korang bole r post kt situ. Sonok kongsi2 cter ni. Xde r nmpak ko tu cm forevealone je kan. Papepon THANX kt admin page HimpunanCeritaLawak sbb bg peluang rakyat bese cm ak ni merasai peluang mmenangi sesuatu. cme len kali bg r hadiah sket cm percutian mewah ke pulau peranginan ke,kereta sport ke.(gurau je) hahahahha

Kisah Bayi yang MALANG...

Asslammualaikum...

Aku bru je terjumpa kisah ni. Bagi ak yg seorang manusia aku rase agak sedih dgn cerita kt bawah ni. Kalo korang da bce ak mnx maaf bnyak2 sbb da buang mase korang utk mmbace cerita ni skali lagi. Aku rase mereka yg ade sifat keibuan pasti akan mngalirkan air mata (xpasti pondan trmasuk skali ke x) .

*Pesanan penaja

- Cerita ni agak panjang tp sila bce smpai abis.

- Yang jenis nangis2 kalo layan cter hindustan tu sila sediakan tisu secukupnya.

- Sesuai ditonton segenap lapisan masyarakat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum korang ;)

dalam banyak-banyak sperma yang berebut masuk dalam ibu saya, saya telah terpilih untuk di berikan nyawa.
sungguh tiada perkataan lain yang mampu saya ungkap melainkan, "saya sungguh gembira..."
9 bulan lagi saya akan dapat melihat dunia.
oh, dari kata-kata yang kedengaran, dunia itu indah, dunia itu cantik, dunia itu sungguh meriah dengan sorak-sorak manusia.
sungguh 9 bulan amat lah lama bagi saya.
tapi takper la penantian yang panjang bakal memberi kan saya satu kenikmatan kelak.
saya percaya itu.
hari nih saya rasa ibu baru perasan saya telah wujud dalam perotnya.
saya dengar doktor bagi tahu ibu tadi.
semalam ibu sakit perot.


ingin sekali saya jeritkan pada ibu, "maaf ibu, sebab saya ibu terpaksa sakit perot segala..."
tapi apa kan daya mulut saya belom terbentuk sempurna.
tapi kan saya sungguh pelik.
kenapa bila ibu keluar dari bilik doktor wajah ibu murung?
tadi saya lihat ada ibu lain yang masuk, saya lihat dia tersenyum gembira bila tau dia punya bayi dalam perut.
oh saya faham, mungkin ibu masih sakit perot agaknya...
malam nih ibu tidor lewat.
ibu tunggu ayah barangkali.
mesti ibu nak bagi tau ayah pasal saya kan?
sebab ibu duduk di taman permainan berhampiran rumah kita di waktu malam.
ibu..... saya sejuklah.
tapi saya tau sebentar lagi saya bakal di cium oleh ayah.
takper, saya rela bersejuk.
sampai pukul 2 pagi baru ayah datang.
dah banyak kali ibu kena ngorat dengan mat-mat rempit.
kelakar lah dorang nih, ibu saya dah kawin la weh, dah ada saya dah dalam perot, mana boleh ngorat.


tapi saya paham, ibu saya kan cantik, macam saya jugak lah.
bila ayah sampai, muka ibu cuak-cuak, tapi saya tau ibu saja berlakon muka cuak, ibu kan nak buat seprise.
romantiknya ibu ayah saya!!mesti saya akan di sayangi bila keluar nanti.


tapi tadi saya terberangan, saya tak dengar apa ibu dengan ayah sembang.
cuma tiba-tiba saya rasa ayah tepuk perot ibu.
bergegar saya dalam perot ibu.
apa nih ayah, saya sakit lah.
belai lah saya, saya teringin di cium oleh ayah.
saya dengar ibu dan ayah bercakap kuat.
tapi laju sangat butir bicara nya, macam mana saya nak paham....
then tiba-tiba saya rasa ibu jatuh terbaring.


ayah tolak.
aik takkan dorang nak beromantik kat sini kot?
ganasnya ibu ayah saya.
tiba-tiba ayah pijak perot ibu.
adoi sakitnya saya!

ayah pijak kuat, ayah tendang-tendang, saya dengar ibu menangis dan cakap, "baby, sayang bayi nih abang, jangan buat macam nih. jom lah kita kawin..."
ayah tendang dan teros tendang, sampai saya rasa dunia saya gelap.
yer la saya pening di sepak terajang.
tapi kenapa ayah buat saya macam nih?
kenapa ibu dengan ayah belom kawin lagik?
kenapa...................
lepas dari hari tuh saya tak penah jumpa ayah lagi.
ibu pulak dah tak duduk dengan atok dan nenek.
ibu duduk dengan kawan dia.
aunty mira kot nama dia.
saya tak suka lah aunty tuh, hari-hari suruh ibu minum air nenas.
saya sakit tau bila ibu minum air nenas?
tapi... ibu sayang saya.

jarang sangat lah ibu minum selalu dia buang dalam sinki bila aunty tuh dah pergi kerja.
tapi saya pelik lah, ibu hari-hari menangis.
pegang fon, tekan-tekan, sms kot, then menangis.
saya tak paham lah kenapa.
kenapa yer korang?

makin lama, saya makin besar.
ibu dah tak penah keluar rumah.
yer la saya kan berat, kesian ibu angkat saya berat-berat.
jadi ibu hanya duduk dalam rumah, masak sikit-sikit, tengok tv, menangis dan tidor.
saya pelik lah dengan ibu tak penah berenti menangis.
mungkin saya berat sangat kot, maaf ibu!

nanti saya dah besar saya jaga ibu balik, saya janji ibu..
oh saya terlupa nak cerita, hari tuh ayah saya datang.
dia tengok ibu.
dia cakap nanti dah bersalin bagi tau dia.
ohh rupanya ayah sayang saya, tapi mesti ayah kerja jauh.
mungkin hari tuh ayah penat lalu tersepak ibu.
sukanya saya.

saya ingat ayah benci saya tadi.
ayah nih pandai bergurau lah.
tapi ayah tak duduk lama pun.
ayah cuma masuk, minum air oren ibu bagi, dan pergi.
ayah tak pegang pon saya.
mungkin ayah nak pegang saya secara life kot.
tak seronok lah pegang beralas perot. hehehe.
dan akhirnya, satu hari tuh saya dah tak sabar sangat.
saya rasa saya dah cukup lama duduk dalam perot ibu.
saya rasa saya nak keluar.
saya dah hint ibu banyak kali dah.

saya tolak-tolak ibu, tapi kenapa ibu masih baring atas katil?
kenapa ibu tak pergi hospital pon?
IBU, SAYA NAK KELUAR NIH.....
ibu mengerang dan meneran kuat.

saya nampak aunty mira duduk tepi katil dan biar ibu teros meneran dan keluarkan saya.
aunty mira kol ayah kot, sebab saya dengar, "lekas lah datang, awek kau dah bersalin nih..."
dan perlahan-lahan saya pon terkeluar.
kesian ibu, banyak nya darah keluar, mesti ibu sakit kan?
maaf ibu terlahir saja saya, saya dah banyak susah kan ibu.
saya janji ibu lepas nih saya akan jadi anak yang baik.
itu janji saya pada ibu.... dan ayah.
aunty mira letakkan saya dalam kain batik.
ape la aunty nih mandi kan la saya.
tak seronok lah ada darah-darah nih.
karang ayah nak datang, nak pelok, nak cium saya.
ibu dah la tengah terbaring sakit.
wah indah nya dunia.

ada kipas, ada lampu, ada langsir bunga-bunga.
akhirnya saya terkeluar juga.
nanti saya dah pandai jalan saya nak terokai dunia, saya nak tengok puas-puas.
tiba-tiba ayah datang.
ibu cakap, "abang, itu anak kita abang..."

ibu tersenyum dalam sakit.
ayah angkat saya laju-laju.
rakusnya ayah nih, tau lah tak penah jumpa saya. hehehe.
ayah bawak saya keluar rumah.

ayah bawak saya naik motor, letak saya dalam raga, lajunya ayah bawak.
AYAH SAYA SEJUKLAH! PAKAI KAN LAH SAYA BAJU.
dan dalam pekat malam, saya nampak lampu-lampu dunia, saya nampak kereta, motor.
tapi ruang yang terbuka cuma kecil.

ayah tutup saya dengan beg kerjanya.
sayang jugak ayah pada saya, mungkin takot saya kesejukan.
saya kira ayah rushing-rushing nih mesti nak bawak saya jumpa atok.
tak sabarnya di pelok, di cium....
dan ayah berenti di satu rumah flat.
mungkin nenek dan atok saya duduk sini.
ayah bawak saya naik atas, guna tangga.

kenapa tak guna lif ayah? saya kan berat kesian ayah.
nanti saya balas jasa ayah yer.
sampai tingkat atas sekali, ayah berdiri tepi tangga.
sunyi tempat tu.
mungkin ayah nak azan kan saya, romantik lah azan pon tempat sunyi.
ayah ni kan......
ayah balut saya betol-betol guna kain batik aunty mira tadi.
ayah ikat semua sekali.
sampai saya tak punya ruang bernafas.

AYAH, BERI SAYA RUANG UDARA, NANTI SAYA MATI LAH AYAH.
SAYA BELOM BALAS JASA IBU DAN AYAH LAGI.
SAYA BELOM UCAP TERIMA KASIH PADA IBU LAGI.
SAYA BELOM JUMPA ATOK NENEK SAYA LAGI.
SAYA BELOM PUAS LIHAT DUNIA LAGI.
AYAH...................

dan saya rasa saya tercampak jauh.
berlegar-legar sebentar sebelum teros jatuh mencium tanah.
sempat saya lihat kereta, anjing, tong sampah, motor, lampu oren, pokok.
dan sampai ke tanah.............
mungkin saya di takdirkan untuk hidop hanya setakat ini.
tepat jam 3 pagi saya menghembuskan nafas terakhir saya, di tepi tong sampah, dihurung anjing.

kepala saya pecah, badan saya juga hampir lunyai.
OH AYAH KU.......

TAPI.............
APA SALAH SAYA?
KENAPA INI NASIB SAYA?
AYAH TAU BUKAN BERTAPA TERINGIN SAYA HIODP MELIHAT DUNIA?
BERTAPA INGIN SAYA HIDOP MEMBALAS JASA?
BERTAPA TERINGIN SAYA BERLARI KE PELOSOK DUNIA?
BERTAPA TERINGIN SAYA PANDANG WAJAH IBU, AYAH, DAN RAKAN-RAKAN SAMBIL HIDOP BAHAGIA?
AYAH....... SUNGGUH KALAU SAYA TAHU INI NASIB SAYA, SEDARI DALAM PEROT SAYA TELAN RACUN!
SEKURANG-KURANGNYA SAYA TAK MATI DI SISI ANJING.
SAYA TAK SAKIT DI BALING SEPERTI SAMPAH.
SAYA TAK JIJIK DAN HINA SEPRTI SAYA KETIKA INI.
MUNGKIN, TANGGAPAN SAYA TERHADAP DUNIA SALAH SAMA SEKALI.
JIKA DI BERI RUANG UNTUK HIDOP SEKALI LAGI, TIDAK MUNGKIN SAYA KEMBALI.
AYAH............. IBU........... SEMOGA KALIAN INSAFLAH DI DUNIA SANA.
KITA KINI DI DUNIA BERBEZA...

Terima kasih
AISHA INANI.
Jika ingin berkongsi.. TOLONG beri kredit kepada adik ini!

Ini perkongsian yang sangat baik.

Terima kasih.